Σήμερα το απόγευμα o θρόνος της Παναγίας της Δραπανιώτισας επέστρεψε στη βάση του διασχίζοντας το Λιθόστρωτο, την οδό Δεβοσέτου και φυσικά τη Γέφυρα.
Επέστρεψε… σπίτι της η Δραπανιώτισσα
Εκκλησία
01/10/2014 | 22:00

Ρεπορτάζ: Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Σήμερα το απόγευμα, μέσω πάλι της Γέφυρας Δεβοσέτου, ο θρόνος της Παναγίας της Δραπανιώτισας επέστρεψε στη βάση του διασχίζοντας το Λιθόστρωτο, την οδό Δεβοσέτου και φυσικά τη Γέφυρα, που άνοιξε πάλι για χάρη της.
Νωρίτερα είχε προηγηθεί Παράκληση στον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και στη συνέχεια ο θρόνος ακολούθησε την διαδρομή που σας αναφέραμε, συνοδευόμενος από πλήθος πιστών και από δύο Φιλαρμονικές, αυτή του Αργοστολίου και αυτή της ΚΕΔΗΚΕ.

drapaniwtissa_epistrofh

mpalkoni_kapatos

anousakhs_loukas_lukoudhs

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής συνόδευσαν, αλλά και κράτησαν στους ώμους τους τον Θρόνο τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Λειβαθούς. Από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας το παρόν έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου, Διονύσης Λυκούδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Νίκος Ανουσάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Σπύρος Γαλιατσάτος και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου, Λούκας Νιφοράτος. Το παρόν έδωσαν ακόμη ο πρόεδρος της ΕΠΣΚΙ, Βαγγέλης Μαζαράκης, εκπρόσωποι του Λιμενικού και της Αστυνομίας και ο ιερέας της Καθολικής Εκκλησίας του Αργοστολίου.

drapaniwtissa
Πηγή: εφημερίδα Κεφαλονιά

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer