Το Ληξούρι γιορτάζει τον Άγιο του. Πλήθος κόσμου στον λαμπρό εσπερινό.
Λαμπρός εσπερινός στον Αγ. Χαράλαμπο Ληξουρίου (εικόνες)
Εκκλησία
09/02/2017 | 22:00

Πολυαρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στο Ληξούρι. Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Ιγνάντιος, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο λόγο. Επίσης παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος και ο οικείος Μητροπολίτης κ. Δημήτριος.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος παρέστησαν πολλοί ιερείς απ΄ όλο το νησί, καθώς και πλήθος κόσμου από όλη την Παλική, στον ανακαινισμένο ιερό ναό του Αγίου Χαραλάμπους που από πέρυσι είναι ξανά σε λειτουργία.
Στο θείο λόγο του ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάντιος, αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την τιμητική πρόσκληση να παραβρεθεί στο νησί των προγόνων του, μίλησε για την ζωή και το έργο του Αγίου Χαραλάμπους. Όταν το 198 ο Σεβήρος εξαπέλυσε φανατικό διωγμό κατά των Χριστιανών, ο έπαρχος Λουκιανός συνέλαβε τον Άγιο Χαράλαμπο και του ζήτησε να απαρνηθεί τον Χριστιανισμό. Ο Άγιος όχι μόνο δεν το έκανε αλλά ομολόγησε την πίστη του και την προσήλωσή του στον Ιησού Χριστό. Τότε εξοργίστηκε ο Λουκιανός και διέταξε τα φρικτά βασανιστήρια στον Άγιο Χαράλαμπο. Μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες βασανιστηρίων, διέταξε τον αποκεφαλισμό του Αγίου Χαραλάμπους, ο οποίος με το μαρτύριο αυτό έλαβε το αμαράντινο στέφανο της δόξας σε ηλικία 113 ετών.

Στην λαμπρό Πολυαρχιερατικό εσπερινό έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Ληξουρίου, κ. Αλέξης Μοσχονάς, ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης, κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, κ. Νικόλας Ανουσάκης, ο Πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ, κ. Διονύσης Κοκκόσης, ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, κ. Γιώργος Κατσιβέλης, ο δημοτικός σύμβουλος, Βασίλης Ρουχωτάς, ο επικοινωνιολόγος και στέλεχος της ΝΔ, κ. Παύλος Παπαδάτος, ο συμπατριώτης μας αντιδήμαρχος Ραφήνας, Γιώργος Κοκκόλης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ληξουρίου, κ. Διονύσης Μαρκέτος, ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Βαγγέλης Λουκέρης κ.α.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ του Σπύρου Σακαλή.


eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer