Αποκλειστικές πληροφορίες του e-kefalonia.net!
Ανασχηματισμός στον δήμο Κεφαλονιάς –Ολα τα πρόσωπα, οι εκπλήξεις, τα έργα
Δημοφιλή
18/02/2017 | 16:11

Του Χρήστου Ζωγράφου 

Με το βλέμμα στραμμένο στην επιτυχημένη ολοκλήρωση των έργων και διανύοντας τα μισά της θητείας στον δημαρχιακό θώκο, ο Αλέξανδρος Παρίσης προσανατολίζεται σε δομικό –άμεσο ανασχηματισμό προκειμένου να δοθεί νέα δυναμική και ώθηση στο πρόγραμμά του.

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του δημάρχου αλλά και των συνεργατών του έχει μετατοπιστεί στην ουσιαστική αναμόρφωση της εικόνας του ιστορικού κέντρου του Αργοστολίου, θέλοντας την επερχόμενη τουριστική σεζόν η Κεφαλονιά να είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους τουρίστες και φίλους της σε μια εικόνα “κόσμημα”!

Να θυμίσουμε πως σε εξέλιξη βρίσκονται τρία μεγάλα έργα ζωτικής σημασίας στο κέντρο του Αργοστολίου. Ειδικότερα, το μεγάλο έργο  που έχει μπει στην τελική ευθεία στην κεντρική πλατεία, η αναμόρφωση του πλέον πολυσύχναστου δρόμου της Π.Βαλλιάνου που πεζοδρομείται και ουσιαστικά μετατρέπεται σε συνέχεια του Λιθόστρωτου και τέλος η ολοκλήρωση των έργων στο κομμάτι Λαχαναγορά – Γέφυρα.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι υπεγράφη προσφάτως και θα δημιουργηθεί εργοστάσιο επεξαργασίας νερού για το Αργοστόλι, ένα έργο στο οποίο δίνεται εξίσου πολύ μεγάλη βαρύτητα. Το έργο αυτό αποτελούσε στόχο για την δημοτική αρχή, το οποίο σε συνάρτηση με την αλλαγή όλου του δικτύου ύδρευσης της πόλης από τους παλιούς σωλήνες θα παρέχει την δυνατότητα στους κατοίκους της πόλης να έχουν πόσιμο και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα νερό στις βρύσες τους.

Υπό αυτό το πρίσμα και θέλοντας ο δήμαρχος να δώσει νέα δυναμική εκκίνηση στο οργανωτικό σχήμα, προχωρά σε σαρωτικό ανασχηματικό επιθυμώντας παράλληλα να δοκιμαστούν και να αναλάβουν ευθύνες και άλλα ικανά στελέχη που ως τώρα δεν είχαν την δυνατότητα.

Αλλάζει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

 

Είναι η πρώτη φορά που ο Αλέξανδρος Παρίσης προβαίνει στην αντικατάσταση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κάτι που δεν είχε συμβεί στην πρώτη του θητεία. Ετσί, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις ο Γεράσιμος Παπαναστασάτος αφήνει την θέση του για να προταθεί από τον δήμαρχο ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος στην Πύλαρο, Γεράσιμος Αλυσανδράτος. Το σκεπτικό της απόφασης είναι ότι ο δεύτερος ως πλέον έμπειρος αυτοδιοικητικός θα μπορέσει να διαχειριστεί τις δημοπρατήσεις των νέων αναπτυξιακών έργων, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει κάτι για τις ικανότητες του κ. Παπαναστασάτου.

Την κενή θέση του Γεράσιμου Αλυσανδράτου θα αναλάβει ο Μίχαλης Γάκης, μέχρι πρότινος πρόεδρος στον ΟΚΑΠ Κεφαλονιάς.

Εκπληξη σημειώνεται και στην Λειβαθώ αφού νέος αντιδήμαρχος αναλαμβάνει ο Ηλίας Κουρκουμέλης. Ο Βαγγέλης Κεκάτος παραμένει αντιδημάρχος με αποκλειστικές αρμοδιότητες στον τομέα Πολιτισμού-Τουρισμού.

Τι γίνεται στο Ληξούρι

Πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας, το στίγμα αφού ολοκληρωθούν τα έργα στο Αργοστόλι να μετατοπιστεί στο Ληξούρι. Ετσι και στο Ληξούρι θα πραγματοποιηθεί αλλαγή στην αντιδημαρχία αφού όπως όλα δείχνουν θα παραλάβει από τον Αλέξη Μοσχονά ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Γιώργος Κατσιβέλης.

Αξίζει να σημειωθεί πως πραγματοποιείται μυστικός σχεδιασμός και κατάθεση προτάσεων για το πως θα μπορέσει να επιτευχθεί και να δοθεί νέα πνοή σε αδρανή μέχρι σήμερα έργα. Τον συντονισμό και την επιμέλεια των παραπάνω έχει αναλάβει ο Τεχνικός Σύμβουλος, Δημήτρης Μεσσάρης, υπό την εποπτία του αρμόδιου αντιδημάρχου, Διονύση Λυκούδη που παραμένει για το υπόλοιπο της θητείας αμετακίνητος.

Πολύ σημαντική θεωρείται η έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και η υποβολή αίτησης χρηματοδότησης για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης του Ληξουρίου. Είναι ένα έργο της τάξεως των 3 εκατ. ευρώ, για το οποίο έχει γίνει όλη η απαραίτητη προετοιμασία, ώστε να ενταχθεί σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα, να δημοπρατηθεί και να υλοποιηθεί.

Αλλη μια αλλαγή θα σημειωθεί στην αντιδημαρχία Ελειού-Πρόννων καθώς πραγματοποιείται αντικατάσταση από τον Σπυρονικολα Σολωμό στη θέση του Νικόλα Παπαδάτου.

Παρλαλληλα, δημιουργείται αντιδημαρχία που θέτει ως στόχο να επιλύει τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών στο νησί, κάτι που η δημοτική αρχή επιζητεί να παργματοποιείται με αμεσότητα και ταχύτητα προς όφελος όλων των πολιτών που βρίσκονται στο νησί. Εκεί θα αναλάβει ο Σπυρίδων Ματιάτος.

Στους αμετακίνητους παραμένουν η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Σοφία Γαρμπή, ο αναπληρωτής Δημάρχου, Διονύσης Λυκούδης, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Βαγγέλης Κεκκάτος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Νίκος Ανουσάκης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Αγγελος Κωνσταντάκης, ο πρέδρος της ΕΔΑΚΙ, Διονύσης Κοκκόσης και ο πρόεδρος στο Γηροκομείο Κεφαλονιας, Γεράσιμος Αποστολάτος.

Οι γρίφοι του Λιμενικού Ταμείου και του ΟΚΑΠ – H Ερισος

Τέλος, να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχει αποφασισθεί ποιοι είναι εκείνοι αλλά και πως θα στελεχωθούν οι δυο αυτές σημαντικές υπηρεσίες του δήμου ενώ τέλος καταργείται σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες η αντιδημαρχία στην Ερίσο, ωστόσο αναλαμβάνει εντεταλμένος σύμβουλος για την περιοχή, ο Παναγής Κοκκόλης.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer