Το ελληνικό Game of Thrones αποτελεί ο γρίφος του ταφικού μνημείου της Αμφίπολης, σύμφωνα με το National Geographic
National Geographic: Αμφίπολη, το ελληνικό “Game of Thrones”
Πολιτισμός
23/11/2014 | 18:22

Το ελληνικό Game of Thrones αποτελεί ο γρίφος του ταφικού μνημείου της Αμφίπολης, σύμφωνα με το National Geographic.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στον ιστότοπο του περιοδικού, παρότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Μέγας Αλέξανδρος τάφηκε στην Αίγυπτο, δεν είναι γνωστό πού βρίσκονται τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας του.

Έτσι, όπως τονίζεται, η ανασκαφή στον τύμβο Καστά, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της οικογένειάς του.

«Μία δυναστεία», γράφει το National Geographic, «που ήταν βουτηγμένη στην ίντριγκα, τη συνωμοσία, την αιματοχυσία, όπως οι Λάνιστερ στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά “Game of Thrones”».

Μάλιστα, για να κατανοήσει ο αναγνώστης καλύτερα την ίντριγκα, το περιοδικό κάνει μία αναδρομή στο μακρινό παρελθόν, μιλώντας για τη ζωή του βασιλιά των Μακεδόνων, αλλά και του πατέρα του Φιλίππου Β’.

Για τον τελευταίο δε, δηλώσεις πραγματοποιεί ο συγγραφέας Ίαν Γουόρθινγκτον, ο οποίος έχει μελετήσει την ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και έχει γράψει το βιβλίο «By the Spear: Philip II, Alexander the Great, and the Rise and Fall of the Macedonian Empire».

Όπως δηλώνει ο Γουόρθινγκτον, λοιπόν, «ο Φίλιππος Β’ ήταν ένας παραδοσιακός πολέμαρχος. Πάντα βρισκόταν στην καρδιά της μάχης».

Ανάλογη αγάπη στη μάχη έδειχνε και ο Μ. Αλέξανδρος, ο οποίος, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, ακόμα και πριν το θάνατό του βρισκόταν ανατολικά, σχεδιάζοντας να κατακτήσει την Αραβία.

Με το θάνατό του, ο οποίος μέχρι σήμερα απασχολεί τους ειδικούς, καθώς πέθανε υπό περίεργες συνθήκες, οι συγγενείς του ξεκίνησαν έναν δικό τους πικρό αγώνα για τη διαδοχή, ωστόσο τελικά η αυτοκρατορία του χωρίστηκε, αλλοιώθηκε και στο τέλος αφανίστηκε.

Όπως αναφέρει ο Φίλιπ Φρίμαν, καθηγητής Κλασικής Ιστορίας στο Κολέγιο Λούθερ της Ντεκόρα στην Αιόβα: «Είναι πολύ σπάνιο για έναν βασιλιά ή κυβερνήτη να καταλήγει να πεθάνει μόνος του».

Την ίδια ώρα, πολλοί αρχαιολόγοι είναι πεπεισμένοι, σύμφωνα με ιστορικές αναφορές, ότι ο Αλέξανδρος βρίσκεται θαμμένος κάπου στην Αίγυπτο, πιθανώς «στην πόλη που φέρει το όνομά του, την Αλεξάνδρεια», αναφέρει το περιοδικό.

Παρόλα αυτά, δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες που αναζητούν τους τάφους της Ολυμπιάδας, της Ρωξάνης του Ηφαιστίωνα και συγγενών του Μ. Αλέξανδρου.

Πηγή: newpost.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer